Inspektionslucka som vägglucka eller golvlucka

En inspektionslucka kan antingen monteras på väggar eller på golv. Men det beror helt enkelt på vad som ska inspekteras och hur det kommer att fungera som bäst. I vissa fall är en inspektionslucka som vägglucka ett bättre alternativ än som golvlucka men det beror på omständigheterna.

Det är nog egentligen bara du själv som kan avgöra om det är bättre med en inspektionslucka i väggen eller på golvet.

Men om du inte kan svara på frågan så är det alltid bäst att prata med företaget som ska installera inspektionsluckan. De har oftast väldigt mycket erfarenhet i sådana här frågor. De vet vad som passar och om din inspektionslucka ska vara i väggen eller i golvet.

Fördelar och nackdelar med inspektionsluckor

Fördelarna som kan finnas för att ha inspektionsluckan som vägglucka eller golvlucka är många. Men det gäller att veta vilket som passar in hos dig. Först och främst kan vi ta det självklara. Finns det som ska inspekteras i väggen eller under golvet? Det kan enkelt avgöra ditt behov men om det inte riktigt är så enkelt så kan det finnas andra aspekter att tänka på.

Så om du är osäker så kan du begära att företaget som ska installera inspektionsluckan kommer och kollar. De kommer gladeligen ge dig tips och råd om hur det blir enklast och bäst för dig.

ABAT AB tillverkar och skräddarsyr både väggluckor och golvluckor. De kan användas som både inspektionsluckor men också som rökluckor. Vid både nya byggen men också renoveringar och alla typer av installationer är de dina expertrådgivare vad gäller luckor.

Nackdelar med att använda delar av väggen eller golvet till en inspektionslucka säger sig lite självt. Det tar nämligen upp plats där du inte kan ställa saker. Så om inspektionsluckan finns i ett utrymme där du ofta förvarar andra saker så kommer det att använda en del av platsen. Det går tyvärr inte att göra något åt det. Men det kan även vara en aspekt att tänka på när du avgör om den ska sitta i väggen eller i golvet.

Hur avgör man vart inspektionsluckan ska sitta?

Ta alltid in expert hjälp om du är osäker då det kommer att förenkla ditt liv avsevärt. Men tänk på vart det som ska inspekteras sitter någonstans så kommer det att vara en fördel för dig. Om det sitter i väggen är det oftast bäst att man placerar inspektionsluckan där. Men om det sitter under golvet så är det golvet som troligtvis är bäst. Storleken och liknande avgörs från fall till fall. Men rent generellt så kan det alltid vara bra att be om hjälp.

Att tänka på

Det är alltid viktigt att använda sig av experter. Så se till att företaget du anlitar verkligen vet vad de gör. Annars kan det bli dyrt och jobbigt senare. Så använd företag du känner till och litar på. Även om dessa kan vara lite dyrare så vet du att du får ett bra jobb utfört. Det är viktigare i det långa loppet än små besparingar just nu. För ofta skiljer det sig inte så mycket i pris mellan de olika företagen. Men kvaliteten på arbetet kan skilja sig markant mellan olika företag. Se till att du frågar om den bästa placeringen för inspektionsluckan.